Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Swim time


Απόγευμα Δευτέρας. Έπειτα από μια επίπονη ημέρα στην δουλειά ήρθε η ώρα της ξεκούρασης και της χαλάρωσης. Ο πιο όμορφος τρόπος να πετύχεις αυτά τα δύο είναι μια επίσκεψη απο την δημοτική πισίνα. Φαντάστηκα ότι σήμερα θα ήμουν με λιγοστούς συνοδοιπόρους στον υδάτινο περίπατο μας αν αναλογιστείς το ψύχος που επικρατούσε ολόκληρη την ημέρα. Διαψεύστηκα, ήταν αρκετοί οι θαρραλέοι, αν και τι το θαρραλέο να κολυμπάς σε μια θερμαινόμενη πισίνα, anyway.

Μια βουτιά στην πισίνα αμέσως μετά το πέρας της εργασίας, είναι ότι καλύτερο για να απεμπολήσεις απο πάνω σου την μιζέρια του γραφείου, των αριθμών, των μικροτήτων, των μικρών ατόμων με τις υπέρμετρες φιλοδοξίες για δόξα αμάξια και λοιπά. Δεν είναι και εύκολο βέβαια να αποβάλλεις όλα αυτά. Καθώς κολυμπούσα σκεφτόμουν διάφορα, για την δουλειά, για τα προσωπικά μου, πάλι για την δουλειά. Το νερό ήταν ζεστό, σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία καυτό, οι υδρατμοί δημιουργούσαν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου, ενός τοξικού βάλτου ή μια μεταφυσικής λίμνης. Γράπωσα αυτές τις σκέψεις και τις χρησιμοποίησα για να αποβάλλω τις άλλες εκείνες που με ταλάνιζαν. Έκλεισα τις στρόφιγγες των εξωτερικών μου συναισθημάτων και μεταφέρθηκα σε μια λίμνη των midlands της Σκωτίας, στην Loch Lomond συγκεκριμένα. Εκεί κολυμπούσα ανάμεσα απο την μόνιμη ομίχλη της με προορισμό ένα απο τα νησάκια που εδρεύουν μέσα στην λίμνη. Υπήρχαν διάφορα τερατάκια που κολυμπούσαν δίπλα μου μα ήταν φιλικά όπως όλα τα ζωάκια άλλωστε. Τα προσπέρναγα ή τα ακολουθούσα καρτερικά,

Η φαντασία μας είναι μονάχα εκείνη η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να φθάσουμε τους βαθύτερους στόχους μας. Με αυτήν μπορούμε να προσπεράσουμε οποιαδήποτε εμπόδιο, να αποκτήσουμε άπειρη δύναμη, λεφτά γοητεία, να κατακτήσουμε με αυτήν πόλεις, κράτη, καρδιές που τόσο ποθούμε. Με αυτήν μπορούμε να ξεφύγουμε απο όλα αυτά που μας κυνηγάνε καθημερινά, να ζωγραφίσουμε μια μαγική πόρτα σε έναν τυχαίο τοίχο, να εισέλθουμε σε αυτή και να ταξιδέψουμε σε μέρη μαγικά, στην παραλία που συναντάμε στα όνειρα μας και νιώθουμε καθώς πλησιάζουμε εκεί μια υπέρτατη ευδαιμονία.

Έπειτα απο αυτή την περιπλάνηση στην Σκωτσέζικη λίμνη και στα πειρίεγρα μονοπάτια της ανθρώπινης φαντασίας, ένιωσα πολύ καλύτερα, αναζωογονημένος ψυχικά μεν, εξουθενωμένος σωματικά δε.

Τελικά τα οφέλη της σωματικής άθλησης είναι κυρίως ψυχικά, εσωτερικά, σε φέρνουν κοντά στο σώμα σου και σε βαθύτερη ανάλυση κοντύτερα στην μητέρα φύση εκείνη που έχουμε λησμονήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: