Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η Αμμουδιά

When we were young pt.2

Κυριακή πρωί, διαβάζοντας ένα πολιτικό άρθρο, άλλη μία πολιτική ανάλυση. Ζόρικες οι ημέρες που βρίσκονται μπροστά μας, γεμάτες ένταση και αβεβαιότητα.  Στο κείμενο χωμένο, μία φράση, "Κάτω απο το πλακόστρωτο, υπάρχει η αμμουδιά" Μία λέξη δυναμίτισε τα πάντα, η αμμουδιά. Η ορθή δομή των εγκεφαλικών λειτουργιών κατέρρευσε μεμιάς.  Μια εικόνα έμεινε αποτυπωμένη στον εγκέφαλο, μια σκέψη μονάχα. Η αμμουδιά. 
Περίεργα τα παιχνίδια του εγκεφάλου, ένα τόσο δα μικρό συμβάν, δημιούργησε μια τέτοια αλυσιδωτή αντίδραση.  Το μυαλό τώρα το μόνο που σκέφτεται είναι εκείνη η αμμουδιά. Ίσως φταίει και η αυξανόμενη πίεση που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό, η ανάγκη για φυγή. Η αιώνια ανάγκη για φυγή. 

A chimney in da beach. Elafonisos


YΓ: Η πρώτη παραλία βρίσκεται στο Βόρειο κομμάτι της Σύρου, ενώ η δεύτερη είναι η Ελαφόνησος, όταν έπειτα απο μια ξαφνική καλοκαιρινή κακοκαιρία ξημέρωσε μια πραγματικά υπέροχη ημέρα. 
Η φράση  "Κάτω απο το πλακόστρωτο, υπάρχει η αμμουδιά" ψαρεύτηκε απο το περιοδικό ΜΟΝΟ http://www.monopressgr.wordpress.com   Αναζητήστε το.

1 σχόλιο:

serenata είπε...

Νομίζω είναι η ανάγκη μας να σκεφτούμε κάτι όμορφο...για αλλαγή.
Ξεχάσαμε τα καλοκαίρια...
Πότε ήταν που τέτοια εποχή η μόνη μας έννοια ήταν σε ποιο νησί θα πάμε;....
Λες κι έχουν περάσει αιώνες από τότε.....