Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

The Cinematic Orchestra – Les Ailes Pourpres OST


Ένα απο τα ενδιαφέροντα μου είναι η αναζήτηση όμορφων μελωδιών, ικανών να σε πλημμυρίσουν με αισθήματα γαλήνης. Καιρό έψαχνα να βρω μελωδίες της κατηγορίας αυτής. Συνήθως έπεφτα σε μετριότητες, hit της μιας εβδομάδας και μετά στο χρονοντούλαπο της δισκοθήκης μου. Χτες όμως βρήκα αυτό που έψαχνα τόσο καιρό!

Οι αγαπημένοι cinematic orchestra δημιούργησαν ένα soundtrack πραγματικά υπέροχο. Τους C.O. μου τους σύστησε η Ε με ένα DVD άπειρης μουσικής, λόγω του όγκου των μουσικών πληροφοριών, άργησα να τους αποκωδικοποιήσω, μα όταν έγινε αυτό κόλλησα πραγματικά. Οι μελωδίες τους είναι ο ορισμός της γαλήνης, ο ορισμός του ταξιδιού, ειδικά σε αυτό το άλμπουμ. Στο άκουσμα του η ψυχή μου γαληνεύει, λαχταράει να απεγκλωβιστεί απο το σώμα μου, να πετάξει με τα φλαμίνγκο στις σαβάνες της Αφρικής, να διασχίσει όλο τον κόσμο, ξανά και ξανά έως ότου κουραστεί και γαλήνια τότε απελευθερωμένη απο ολα τα βάρη της να κουρνιάσει σε μια απόκρημνη φωλιά και να μείνει εκεί για πάντα.

Το άλμπουμ αυτό δημιουργήθηκε για να ντύσει μουσικά το γαλλικό ντοκυμανταιρ
Les Ailes Pourpres : le mystère des flamants (η αγγλική του ονομασία
The Crimson Wing: Mystery of the Flamingos). Η Ζωή και ο θάνατος των πουλιών φλαμίνγκο στην λίμνη Natron της Βόρειας Τανζανίας. Aπο την αρχή έως το τέλος οι μελωδίες του σε σαγηνεύουν,κατά βάση ορχηστρικό άλμπουμ με εξαίρεση το τελευταίο τραγούδι, ιδιαίτερα τα κομμάτια The Dance και Exodous προσφέρονται για αλλεπάλληλες ακροάσεις και ακατάπαυστες ονειροπολήσεις.Θέλω πολύ να δω συνδυασμένες αυτές τις εξαίσιες μουσικές με το αρχοντικό ανάστημα των φλαμίνγκο στα πανέμορφη φυσικά τοπία της Τανζανίας
.



Για καλή μου και καλή μας τύχη οι cinematic orchestra θα είναι κοντά μας στις 28 Μαρτίου στο Fuzz club της Αθήνας (ελπίζω να έχουν βγάλει μέχρι τότε το ανεκδιήγητο μπαρ μπροστά απο την σκηνή!). Ας πάμε όλοι εκεί φορώντας μια στολή φλαμίνγκο και να αυτοσχεδιάσουμε μια όμορφη χορογραφία, θα μας βοηθήσουν οι υπέροχες μελωδίες και το ευγενές των ψυχών μας.

Ορίστε και το trailer. To τραγούδι που ακούγεται είναι το The cinematic orchestra - to build a home, μπορείτε να το βρείτε στο προηγούμενο άλμπουμ τους ma fleur.



Με την ευκαιρία της συζήτησης μας για οικολογικά ντοκιμαντέρ, αύριο τετάρτη συνεχίζεται το 6ο πανόραμα οικολογικών ταινιών, στο ισόγειο του κτηρίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ στην οδό Τριπόδων 28 στην Πλάκα.Ίσως συναντήσω την Δ και πάω εκεί, είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ ωραία.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009
18.00 Forever. 95ʼ Heddy Honigmann. Ολλανδία 2006

Πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει μια άλλη πλευρά της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από το διασημότερο νεκροταφείο του κόσμου στο Παρίσι.
19.45 Streetwise. 58ʼ Marc van Fucht. Ολλανδία 2006

Περίπου 7000 ερωδιοί ζουν μόνιμα στο Άμστερνταμ. Κάποιοι τους αντιμετωπίζουν ως εισβολείς. Άλλοι πάλι, τους ταΐζουν φτερούγες κοτόπουλου!
20.50 Four Elements. 89ʼ Jiska Rickels. Ολλανδία 2006

Ένα δυνατό, ποιητικό ντοκιμαντέρ για τα 4 στοιχεία της φύσης: φωτιά, νερό, γη, αέρας και πως ο άνθρωπος τα αντιμετωπίζει στις ακραίες καταστάσεις τους.

22.30 The Way it is. 31ʼ Elizabeth Salgado. Ολλανδία 2006

Χιούμορ, ρεαλισμός και «πράσινη» λογική σε ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί την καθημερινότητα ενός 75χρονου μέσα από το παρελθόν και το παρόν του.

1 σχόλιο:

mermyblue είπε...

είναι καταπληκτικοί... συγκινητικοί μέχρι δακρύων.
και τι ωραίο βίντεο κλιπ!
δεν το είχα δει