Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Best of 1979 | Special Radio Show @ Strummer Radio

Η περίοδος 1977-1983 ανήκει προσωπικά στις αγαπημένες μου μουσικές περιόδους. Τότε άνθισε για τα καλά η post-punk, τότε τα synths έπαιρνα φωτιά. Τότε οι υποκουλτούρες σήμαιναν κάτι και δεν ήταν πυροτεχνήματα που καίγονταν ταχύτατα λόγω της ενσωμάτωσης απο τη μάζα, ένα πολύ ωραίο άρθρο το περιγράφει πάρα πάρα πολύ καλά, λινκ εδώ

Το τέλος του έτους περιλαμβάνει πολλές πολλές ανασκοπήσεις και λίστες με τα καλύτερα, που φυσικά υποστηρίζω, στον strummer radio, Πολλές οι εκπομπές με τα καλύτερα της χρονιάς, οπότε για αλλαγή η τελευταία εκπομπή του έτους περιείχε τα καλύτερα του.... 1979.



Ήμουν σίγουρος ότι στο 1979 θα υπήρχαν εξαιρετικά τραγούδια, αλλά νομίζω πως το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ψάχνοντας για τα τραγούδια έπεφτα διαρκώς σε παλιά αγαπημένα και νέα παλιά, που δεν είχα ακούσει ποτέ. 

Δίχως το 2019 να είναι κακό μουσικά, όταν το συγκρίνεις με το 1979, χτυπάει κάπως άσχημα.. Αλλάζουν οι καιροί, η μουσική βιομηχανία έχει αλλάξει, έχει γίνει μουσικη βιομηχανία με κυριότερο σημάδι την κατανάλωση, όλο και πιο πολλά, όλο και πιο γρήγορα. 

Το 1979 αρχικά βγήκαν δύο υπερδίσκοι, The Clash - London Calling, Joy Division Unknown pleasures. Έπειτα είχαμε AC/DC, Motorhead, The Cure, Siouxsie and the Banshees, Marianne Faithful, Garry Newman, Undertones, The Specials και πολλά πολλά άλλα. 
Απο ελληνικής πλευράς ενδιαφέρον έχει ο πρώτος δίσκος του Παύλου Σιδηρόπουλου, Μπάμπης ο Φλου, καθώς και ο Σταυρός του Νότου, του Θάνου Μικρούτσικου.

Απο πολιτικής πλευράς τα σημαντικότερα γεγονότα ήταν η επικράτηση της Μάργκαρετ Θάτσερ στις Βρετανικές εκλογές, η Ιρανική επανάστηση (και ο μετεπειτα σκοταδισμός), και φυσικά η ένταξη της ελλάδας στην ΕΟΚ.
Στα αθλητικά το πρωταθλημα στη Premier League το πήρε η Liverpool, όπως μάλλον θα γίνει και φέτος.



Στην εκπομπή χωρέσαμε πολλά αλλά όχι όλα, μαζεύτηκαν πολλά, πολλά καλά, οπότε παρακάτω μπορείτε να βρείτε την εκπομπή αλλά και μια spotify playlist. 

Και η Spotify Playlist

 
Sinnerman, κάθε Κυριακή 16:00-18:00 στον Strummerradio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: