Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Σαββατο απόγευμα στον Indieground

Σαββατο απόγευμα, το καθιερωμένο πλέον ραντεβού. Αγώνας δρόμου να είμαι στην ώρα μου για την εκπομπή στον Indieground, ένα stop απο κάτω στο Bartessera για ένα καφέ (απο τα καλύτερα freddo espresso, να τα λέμε κι αυτά) και σίφουνας στον 3ο όροφο στο στούντιο.

Είχα καιρό να πάω, λίγο οι εκλογές λίγο το ένα, λίγο το άλλο και μαζεύτηκαν απανωτές απουσίες. Μου είχε λείψει αυτό το ραντεβού. Αυτή η διαδικασία που λαμβάνει μέρος όλη την εβδομάδα. Που ξεκινάει απο τη Δευτέρα, να κάτσω να ακούσω μουσική, να δω τι θα βάλω, να σημειώσω ότι ωραίο άκουσα και να το φέρω στην εκπομπή. Και να έρχεται το Σάββατο, όλα τα επιλεγμενα τραγούδια να βγάζουν ένα νόημα, μια νοητή σειρά, ένα γεμάτο δύωρο.

Τα e-radios διαφέρουν απο τα κανονικά ραδιόφωνα. Το παρείστικο στοιχείο είναι αυτό που τα κάνει να υπάρχουν. Απευθυνόμενα σε μικρές κοινότητες, σε άτομα με την ίδια τρέλα, λίγο πολύ ανταλλάσουμε όλοι ρόλους, ο ακροατής της πέμπτης θα γίνει ο παραγωγός του σαββάτου, και ο ακροατής του σαββάτου θα γίνει ο παραγωγός της Πέμπτης. Και είναι όμορφη αυτή η εναλλαγή. 

Η εκπομπή του Σαββάτου είχε πολλά, είχε αρκετά νέα τραγούδια που τα άκουσα τον τελευταίο καιρό και μου έκαναν εντύπωση. Timber Timbre, Perfume Genius, Belle & Sebastian, Malcolm Middleton και πολλά άλλα πραγματάκια που απολαμβάνω να ανακαλύπτω και να μοιράζομαι.

Κάντε κλικ παρακάτω για να ακούσετε την εκπομπή