Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Επανασχεδιάζοντας τον Iggy Pop

Πάντοτε με εξίταρε η ιδέα της δημιουργίας μιας εικόνας απο το πουθενά. Αποθηκευμένη στη φαντασία, με όπλο ένα μολύβι και ένα χαρτί ο δημιουργός να δημιουργεί έναν νέο κόσμο, ίδιο με αυτόν που ζούμε ή κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλόκοτο αξιοπεργίεργο μα σίγουρα μαγικό. Η φαντασία του καθενός είναι ανεξάντλητη και τυχεροί όσοι μπορούν να την αποτυπώσουν σε ένα κομμάτι χαρτί. 
Πάντοτε ζήλευα όσους σκιτσάρουν, για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι εντελώς άχρηστος. Πιστεύω ότι πολλοί βρίσκονται στη θέση μου. Η μόνη λύση για να νιώσεις ότι κάτι δημιούργησες είναι η τέχνη του κολάζ. Ένα σύνολο εικόνων, τοποθετημένες όλες μαζί, μια δεξιοτεχνική συρραφή εικόνων να δημιουργεί κάτι εντελώς ξεχωριστό. Αυτή είναι η λύση και την επέλεξα. Ένα βράδυ στο Chelsea bar στο Μετς, δίπλα απο τον dj δέσπωζε ένα κουκλάκι του Ιggy Pop δίχως χέρι. 


Μορφή ιδιαίτερη o Iggy, και καθώς δέσποζε δίχως χέρι , μου φαινόταν περίεργη η όλη εικόνα. Οπότε ας βάλουμε ένα χεράκι για να του βάλουμε ένα χεράκι. Και το χεράκι ironman έφερε και την έναστρη νύχτα του Van Gogh και η νύχτα ένα Lego ελικόπτερο και το ελικόπτερο τον ΕΤ τον εξωγήνιο και όλα αυτά υπο την επίβλεψη του Bert απο το Muppet show. 

https://www.behance.net/gallery/Iron-Iggy-in-a-starry-night/14661757

Τώρα που βρέθηκε ο δρόμος, η αρχή έγινε, το ποτάμι πίσω δεν κυλά, κολάζ θα μεταφέρει απο τα βουνά της φαντασίας μας στην όχθες του αγνώστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: