Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Μια αιώνια αναζήτηση

Που είναι καταχωνιασμένη η ευτυχία των ανθρώπων? απορία που με τρώει πιο πολύ από όλες, πιο πολύ από όλες μαζί. Και ευτυχία εννοούμε εκείνη την αληθινή που ξεθάβει όλα τα σκοτεινά σημεία της καρδιάς μας και τα επαναφέρει στο φως. Το ερώτημα μου είναι αιώνιο και βασανίζει την ανθρώπινη ύπαρξη δίχως έλεος, μανιασμένα. Η ευτυχία είναι ύπουλο πλάσμα, κρύβεται παντού, παντού μπορείς να την βρείς, μα με την αληθινή της μορφή θα πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ καλά και στην ζωή σου θα σου αποκαλυφθεί ελάχιστες φορές.



Την ευτυχία μπορούμε να την βρούμε καταναλώνοντας, αγοράζοντας εμπορεύματα κάνοντας μας χαρούμενους στιγμιαία, μα αυτή είναι μια πρόσκαιρη χαρά που με το πρώτο μικρό φύσημα του ανέμου έχει σκορπιστεί και χαθεί για πάντα, μέχρι την επόμενη φορά.

Την ευτυχία μπορούμε να την συναντήσουμε σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες μέσα από τα ενδιαφέροντα μας, τα χόμπυ μας, την άθληση, την επαφή με τις τέχνες κτλ. Μα και εκείνη ακόμα η ευτυχία είναι μεν σημαντική αλλά είναι απλώς ένα υποκατάστατο της αληθινής ευτυχίας και στην καλύτερη περίπτωση ένα συμπληρωματικό στοιχείο διόλου αμελητέο και  φυσικά ευπρόσδεκτο. Βλέπεις ανθρώπους να παθιάζονται με τις ασχολίες τους, αλλά είναι φανερό ότι τους λείπει η αληθινή ευτυχία, και προσπαθούν μέσα από εκεί να την αποκτήσουν, μα το βλέμμα τους λέει κάτι άλλο.. Ο Βαν γκογκ τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, αλληλογραφούσε με τον αδελφό του, λέγοντας του ότι είναι μεν παθιασμένος με το έργο του, ζωγραφίζοντας μέχρι και τρεις πίνακες την ημέρα, μα η μοναξιά του καθώς περπατούσε στα αγαπημένα του στάχυα τον έχει διαλύσει.
Η ευτυχία η αληθινή βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων και όλων των έμψυχων όντων, εκεί είναι κρυμμένη στην αληθινή της μορφή. Βρίσκεται εκεί στις καρδιές των συνανθρώπων μας, σε πάρα πολλές παραλλαγές, όπου ελαχιστότατες ταιριάζουν στην δική μας την καρδιά, σαν ένα διπλανό κομμάτι του παζλ των εκατομμυρίων ψυχών, και όταν το βρούμε καλό είναι να το κρατήσουμε κοντά μας και να του δείξουμε όλη μας την αγάπη και την προσμονή. Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στην αγάπη για τον εαυτό μας, όπου πρέπει να διατηρούμε μια ψυχή καθαρή η οποία θα ανυπομονεί να περιμένει με τα γιορτινά της όλη εκείνη την αγάπη απο την αδελφή ψυχή της και μαζί να συμπορευτούν προς τα άστρα.

All you need is love, όπως πολύ σωστά σιγοτραγουδούσαν οι beatles.
Καλή χρονιά επίσημα, με υγεία και απέραντη αγάπη και ευτυχία :)

8 σχόλια:

Μαριανα είπε...

(Λατρεύω τους Beatles) :p

Πολύ αδύναμη η ευτυχία... πολύ αδύναμη. Μπροστά στην αρρώστια, στην καθημερινότητα, στα τόσα άσχημα συναισθήματα του πόνου, του μίσους, του φθόνου, του... Εξαφανίζεται.

Έχει έναν μεγάλο σύμμαχο της βεβαία, την Αγάπη. Πόσο άραγε όμως πολύ πρέπει να αγαπάς για να την δεις αυτήν την ευτυχία να λάμπει. Πολύ μάλλον. Πάρα πολύ.

...ή απλά, να μην ανησυχείς για τίποτα:
http://www.youtube.com/watch?v=l9K4BKkLaCI&feature=fvst
(δε ξέρω αν έχεις προσέξει τους στίχους αυτού του μοναδικού καλλιτέχνη)

Καλό ξημέρωμα Ορίων,

Sinnerman είπε...

Η ευτυχία μαζί με την αιώνια συντρόφισσα της, όταν βρίσκονται μαζί μεταμορφώνονται σε έναν πελώριο λευκό λύκο και κάνουν μια χαψιά όλα μας τα προβλήματα !)

σε ευχαριστώ για την όμορφη ανάρτηση σου και για το συμπαθέστατο τραγουδάκι, έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα,happy. :)

ELvA είπε...

Γεια σου Ωριων´Δ

Διαβασα πιο κατω ολες τις πολυ ενδιαφερουσες ταινιες που προτεινεις εδω και συμφωνω! Με την ευκαιρια να πω οτι ευτυχια επισης ειναι να απολαμβανεις καλες ταινιες
με καλη παρεα, καλη μουσικη (Beatles!) & συζητηση!

Πολλους χαιρετισμους απο Σουηδια!:)

Sinnerman είπε...

Καλως ήλθες Elva
τις αγαπώ πολύ ολες αυτες τις ταινίες, μπορώ να τις ξαναβλέπω συνεχως.

Η ευτυχία βρίσκεται σε κάθε μικρή ή μεγάλη έκφανση της ζωής σας, αρκει να εχουμε βέβαια την ψυχή μας καθαρή και ανοικτή για να αγκαλιάσει την ευτυχία :)

Φυσικά το δίδυμο ταινιες - καλή παρέα είναι ενα ευτυχισμένο δίδυμο!

Ανταποδίδω τα χαιρετισματα μου σε ολοκληρη την Σουηδία :)

ANAZHTHΣH είπε...

Όσο γνωρίζουμε τον εαυτό μας,τον λευτερώνουμε από τα αρνητικά φορτία που κουβαλάει ,ισορροπούμε μαζί του και με το συνάνθρωπο και κάνουμε καρποφόρες απόπειρες συνάντησης με τον Πατέρα-Δημιουργό θα πλησιάζουμα αυτό το πανάκριβο αγαθό.Σπουδαίο και πρωταρχικό θέμα έθιξες φίλε μου.Καλό δρόμο...

Sinnerman είπε...

όλες οι αλήθειες βρίσκονται μέσα μας, και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις θα πρέπει να τις ανασύρουμε στην επιφάνεια. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά γεμάτος ευτυχισμένες στιγμές :)

golfo είπε...

Τι να συμπληρώσω?? Όλα τα είπες.. Το κείμενο είναι αντίδοτο σε μια εποχή που οι σχέσεις fast food έχουν γίνει το φυσιολογικό.. Και άντε να βγάλουμε άκρη..

Sinnerman είπε...

μα εδώ είμαστε για να εναντιωθούμε στις σχέσεις fast food, στις επιφανειακές καταστάσεις και να επικεντρωθούμε στην ουσία :)

καλησπέρα σας, χάρηκα πολυ που σας είδα να περνάτε απο εδω :)