Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

17. Blogovision 2016. Lambchop - Flotus

Ο Κύριος Αντρέας άνοιξε το χασάπικο του στη γειτονιά μας το μακρινό 1976, ένα εύθυμο αγόρι με χαρά ξεκινούσε τη μέρα και με χαρά τελείωνε τη δουλειά του ώστε αργότερα να σουλατσάρει με τη παρέα του. Χρώματα πολλά, μουσικές εύθυμες απο το εξωτερικό, βινύλια που του έφερνε ο αδερφός του μετά απο κάθε μπάρκο. Μια ξένοιαστη ζωή.
Το εύθυμο αυτό αγόρι άλλαξε μεμιάς κάπου εκεί στο 1979, άλλαξε απότομα, έγινε βαρύς, τα χρώματα έφυγαν όπως και οι εύθυμες μελωδίες, καλοσυνάτος όμως με τον νέο του τρόπο πλέον. Πολλοί λένε ότι φταίνε αυτά τα βινύλια που του έφερε ο αδερφός του, τότε που είχαν δέσει στο Liverpool, Που είχε πεταχτεί στο manchester και είχε αγοράσει δίσκους με νέες μπάντες. Πολλοί λένε ότι εφταιγε αυτός ο δίσκος των Joy Division, το Unknown Pleasures. Η γειτονιά τον δέχτηκε ως είχε, αφού η καλοσύνη του και η αγάπη για τους συνανθρώπους δεν έφυγε, μετεξελίχθηκε σε κάτι διαφορετικό, ανώτερο. 
Έκτοτε η μουσική απο το μαγαζί δεν λείπει, διαφορετική μεν απο ότι στο ξεκίνημα, αλλά σίγουρα πιο ιδιαίτερη και εσωτερική. Τα χρόνια πέρασαν και ο Κύριος Αντρέας εκεί στο πόστο του, πλέον με το γιο του, μοιράζονται τη δουλειά αλλά και τα ίδια μουσικά πάθη. Τελευταία ακούν το δίσκο των Lambchop που κυκλοφόρησαν φέτος με το όνομα Flotus, αργόσυρτος, μιλούν για αυτόν όλη την ώρα στους πελάτες, αναλύουν κάθε τραγούδι ευλαβικά, μια ιεροτελεστία. 






Blogovision 2016

20.The Coral - Distance Inbetween
19. Heron Oblivion - Heron Oblivion
18. Underworld - Barbara, Barbara we face a shining future





Δεν υπάρχουν σχόλια: