Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Διασχίζοντας τον Εθνικό Κήπο

Έξι και τριάντα. Εκείνη την ώρα είχε οριστεί το ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος με τον Μ. και την Γ. για να βρεθούμε έπειτα από πολύ καιρό. Κλασσικά ξεκίνησα αργοπορημένα απο το σπίτι, για να κερδίσω χρόνο αποφάσισα να διασχίσω τον εθνικό κήπο, από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου προς την Αμαλίας. Το γαλήνιο θρόισμα των φύλλων είναι σαφέστατα προτιμότερος ήχος απο τα μαρσαρίσματα των αυτοκινήτων, επίσης ο καύσωνας είχε κάνει ξανά την εμφάνιση του, μα στον Εθνικό κήπο του έχει απαγορευτεί η είσοδος, εκεί βασιλεύει μια δροσοστάλακτη νύμφη και με το γάργαρο νερό της δροσίζει όλα τα ζωάκια του κήπου, και εμάς φυσικά.



Τον Εθνικό Κήπο τον σνομπάρουν οι περισσότεροι κάτοικοι του κέντρου, μαθημένοι μάλλον στο μπετόν και την οχλαγωγία, το άρωμα του χώματος και η γαλήνια ηρεμία τους απωθεί απο τον χώρο αυτόν Ο Κήπος αυτός έχει κάτι το μαγικό, ζουν μυθικά όντα, έτοιμα να σε φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο στο σπιτικό τους. Ζει εκεί μια μάγισσα, που για να σε αφήσει να περάσεις θέλει να κρατήσει για αντάλλαγμα τις έγνοιες σου, να τις περιεργαστεί και να τις απαλύνει. Θα πρέπει να σεβαστείς την επιθυμία της και να προχωρήσεις χωρίς αυτές. Αν είσαι καλός μαζί της θα παίξει λίγο με τον χωροχρόνο και θα σε μεταμφιέσει σε έναν δούκα του Μεσαίωνα που βολτάρει στον ξακουστό του κήπο. Ενίοτε η καλή μας μάγισσα στολίζει τον χώρο με νιφάδες λευκές και μουσικές από βιολιά ηχούν σε όλο τον κήπο.



Ζουν και τεράστια δέντρα που με την σκιά τους σε ευχαριστούν που έρχεσαι να τους κάνεις παρέα, να τους αποσπάσεις την προσοχή από την αιώνια μοναξιά τους. Αναζητούν την σιωπή σου και την γαλήνια αύρα σου να εναρμονιστεί με την δικιά τους να παιχνιδίσουν χαρούμενες και όταν εξαντληθούν να αποχωρήσουν με ένα τεράστιο χαμόγελο.


Μαγικός σίγουρα αυτός ο κήπος, ξεκινάς αρχικά για ένα γρήγορο πέρασμα, αλλά καταλήγεις να χαζεύεις για άλλη μια φορά όλο αυτό το τοπίο. Το ραντεβού σου πάλι το ξέχασες. μα δεν μπορείς να αντισταθείς να απαθανατίσεις με την φωτογραφική μηχανή τις ομορφιές που συναντάς σε κάθε σου βήμα. βγαίνοντας δε απο τον Εθνικό κήπο, συναντάς περιμετρικά απο αυτόν μια φωτογραφική έκθεση της ομάδας blanco, με τίτλο "Η Αθήνα θα σε εκπλήσσει". Πρόκειται για φωτογραφίες από την Αθήνα και την Αττική, πραγματικά πανέμορφα μέρη, δεν το ήξερα ότι υπήρχε καταρράκτης στην Πεντέλη!



Βλέποντας την έκθεση αυτή συνειδητοποιείς πόσες ομορφιές υπάρχουν γύρω σου και περιμένουν να τις ανακαλύψεις, είτε πρόκειται για φυσικά μέρη είτε για εστίες πολιτισμού και διασκέδασης, είτε πρόσωπα που περιμένουν να σου προσφέρουν και να τους προσφέρεις αγάπη πολύ. Αυτά να σκεφτόμαστε και να μην αφήνουμε ποτέ τα καθημερινά, τα ποταπά να γιγαντώνουν ελείψει άλλων συναισθημάτων και εμπειριών.
Αυτά για σήμερα, πάω να συναντήσω τον Μ, και την Γ. έχω αργήσει χαρακτηριστικά!

ΥΓ. Ξεκινάνε εργασίες αναβάθμισης του Εθνικού Κήπου.. ελπίζω να μην τερατουργήσουν!
ΥΓ2 Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και την κάθε φωτογραφία μπορειτε να βρείτε στο clopypaste blog

ΥΓ3 Οι Φώτο είναι δικές μου εκτός απο εκείνη με τον καταρράκτη η οποία ανήκει στην ομάδα blanco

8 σχόλια:

maximus είπε...

Πολύ δροσερή περιγραφή! Έχετε δίκιο για το σνομπάρισμα.
. Κλείνονται ακόμα ραντεβού στον Εθνικό Κήπο; Πολύ ρομαντικό μου ακούγεται.

Aναβάθμιση; Τρομάζω για το μέλλον των δέντρων πρώτα απ' όλα!

Ευχαριστουμε για την ενημέρωση, φαίνεται ενδιαφέρουσα η Έκθεση.

Καλησπέρα

mermyblue είπε...

συναισθηματικά μαγική η περιγραφή...
κυματοθραύστη θα χρειαστούμε για τα συναισθήματα που δημιουργούν οι αναρτήσεις σου κύριε Ωρίωνα!
συνεχίστε τις βόλτες σας και κάπου εκεί στα συντριβάνια θα βουτήξω να με βρείτε!

Sinnerman είπε...

@maximus: και εμένα αυτή η αναβάθμιση με τρομαζει! Υπάρχει και ένα ομορφοτατο καφενεδακι εκεί, ότι πρεπει για ρομαντικά ραντεβου :D

@mermyblue: να φορεσετε τα μπρατσακια σας και να αφησετε τα κύμματα των συναισθημάτων να σας ξεβράσουν σε μια παραλία μαγική :)
Για το μεγαλείο σας, αρμόζει να κολυμπάτε σε καταγάλλανα νερά και όχι σε συντριβάνια :P

Χαιρομαι που βρισκετε την περιγραφή μαγικά δροσιστική!

Ανώνυμος είπε...

Και δροσιστικά μαγική επίσης!

Καλώς σε βρήκα :))

Sinnerman είπε...

καλησπέρα ανεμοδούρα! Χρειαζόμαστε την δροσιά σου διότι η σημερινή νύχτα είναι πολυ ζεστή :)

librarian είπε...

Σνομπάρουν τον Εθνικό Κήπο; Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Αντιθέτως θα έλεγα ότι είναι μια πολύ ευχάριστη βόλτα και από μικρή θυμάμαι τις οικογενειακές κυριακάτικες βόλτες μας.
Καλή ευκαιρία να πάω μια βόλτα από εκεί.

bourboulithres είπε...

Πολύ ομορφη περιήγηση!
Καλό καλοκαίρι, "Ωωωρίων να να να να να εελα" (τραγουδι της Θεοδοσιας Τσάτσου)!

Sinnerman είπε...

για το πλήθος των πάρκων που υπάρχουν στην αθήνα, ελάχιστοι είναι οι κάτοικοι που το επισκέπτονται librarian. καλύτερα βέβαια,μου αρέσει που είναι ήρεμα, αποκτάς γρήγορα την εσωτερική γαλήνη που μας κατασπαράζει ο γρήγορος τρόπος ζωής.
καλό καλοκαίρι σε όλους με πολλές μπουρμπουλήθρες σε παραλίες μοναδικές :)